REVISTA ,,MICUL APOSTOL"

Revista ,,Micul Apostol" - Nr. 1
Revista ,,Micul Apostol" - Nr. 2
Revista ,,Micul Apostol" - Nr. 3
Revista ,,Micul Apostol" - Nr. 4
Revista ,,Micul Apostol" - Nr. 5-6
Revista ,,Micul Apostol" - Nr. 7
Revista ,,Micul Apostol" - Nr. 8
Revista ,,Micul Apostol" - Nr. 9
 

Titlul revistei ,, Micul Apostol” este sugestiv pentru că fiecare dintre noi suntem în viaţă (sau cel puţin năzuim spre aceasta) ,,mici apostoli” în lume, prin tot ceea ce facem - în raport cu lumea înconjurătoare, cu semenii noştri şi cu Creatorul nostru.
Nu întâmplător am ales ca revista să aibă 12 pagini tematice. Acest număr reprezintă numărul Apostolilor chemaţi de Mântuitorul Hristos să-i facă ,,pescari de oameni”, care sunt pentru noi exemplu viu de împlinire a poruncii iubirii. Sfântul Apostol Pavel, inspirat de Duhul Mântuitorului, dedică un adevărat imn iubirii, spunând că nimic bun şi statornic nu se poate realiza în viață fără iubire (I Cor. 13). Acest lucru îl vor învăţa copiii unii de la alţii din paginile revistei. Fiecare  număr îşi propune să deschidă inimile cititorilor spre cunoaşterea şi iubirea lui Dumnezeu.
Elevii vor realiza desene, compuneri, vor povesti întâmplări din viaţă cu caracter moral şi religios, vor compune poezii etc. Vor fi iniţiaţi şi coordonaţi de prof. Friciu Daniela şi de colaboratorii revistei care vor forma colectivul redacţional.

Redactarea unei reviste al cărui colectiv de redacţie să fie format din copii a reprezentat o motivaţie pentru încurajarea şi sprijinirea lor în exersarea limbii române şi totodată deschiderea lor spre comuniunea cu cei din jur, acum, în perioada în care se adânceşte criza spirituală.
Educaţia moral-religioasă se adresează sufletului copilului, sădindu-i în acesta frumuseţea vieţii; prin educaţia religioasă se continuă opera de modelare a omului creat de Dumnezeu, înnobilând fiinţa umană cu tot ceea ce este mai bun şi mai frumos.
Necesitatea educării copiilor în spiritul valorilor moralei creştine (bunătatea, dragostea, iubirea, iertarea, încredere) este încă un imbold pentru realizarea acestui proiect. Copiii învaţă din ceea ce văd, sufletele lor sunt nepervertite, astfel adulţii pot constitui modele de comportare; deprinderile morale apar ca răspuns la cerințele externe sau ca imitare a comportamentului adulţilor
Cultivarea limbii reprezintă obiectivul esenţial în formarea copiilor cu o cultură comunicaţională şi literară de bază capabili să înţeleagă lumea în care trăiesc şi să o transforme, să se cunoască pe sine şi să se transforme, să recepteze şi să transmită mesaje, exprimându-şi gândurile şi sentimentele într-un limbaj suplu, bogat, nuanţat.

Aşteptăm sugestiile şi opiniile dvs.
REDACŢIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu